Digital Surivival Company Logo wit

De Multi-Cloud transformatie van PLUS

Introductie

PLUS is het coöperatieve huis voor zelfstandige supermarktondernemers in Nederland met een duurzame bedrijfsvoering als gezamenlijk doel. Het is de supermarktformule waarmee PLUS Holding B.V. zich in de markt manifesteert. Met zo’n 270 winkel door het land is PLUS bij bijna iedereen bekend.

Over het project

PLUS is in de afgelopen jaren een enorme digitale transformatie uitdaging aangegaan. Eén van de cruciale fundamenten voor de digitale strategie van PLUS was meer halen uit cloud native technologie. Een grote wens was om de Public Cloud, gedegen maar pragmatisch, te integreren in het complexe landschap van de foodretail waardeketens. 

 

Digital Survival Company is gevraagd om in de discovery fase een cloud strategie en roadmap voor PLUS te creëren. Dit resulteerde, vanuit de samen doorlopen workshop-aanpak, in een multi-cloud strategie en een heldere cloudroadmap. Ook is een financiële business case opgezet voor de cloud transformatie. Vervolgens is op basis van ons cloud foundation framework een bewuste keuze gemaakt op basis van de functionele eisen om één deel van het landschap onder te brengen in Azure en het andere deel in AWS.

 

Deze multi-cloud aanpak resulteerde in twee landingzones waarna is gestart met het migreren van workloads op basis van onze beproefde infra-as-code aanpak. Na afronding van de workload migraties hebben wij het 24/7 beheer op ons genomen van alle workload in Azure en AWS. Tot op de dag van vandaag draait dit als een zonnetje en staat de rest van de cloud transformatie gepland in de komende periodes.

Resultaten op een rijtje

  • Een pragmatisch cloud strategie die aansluit op de business en IT van PLUS.
  • Een financiële business case voor de cloud transformatie.
  • Een cloud roadmap gebaseerd op het 6R-model.
  • Twee ontworpen en ingerichte cloud landingzones: Azure en AWS.
  • Migratie van batches workloads naar de betreffende landingzones.
  • Managed Services (devops) vanuit ons multidisciplinaire Cloud Platform team.

Benieuwd wat wij voor jouw organisatie kunnen betekenen?

Jouw digitale partner

Als voorloper in cloud-native IT-dienstverlening hebben wij een breed scala aan services die specifiek zijn ontworpen om de uitdagingen van de moderne digitale omgeving aan te pakken.

Het DIGITAL365 concept van Digital Survival Company transformeert de manier waarop jij en je team samenwerken, communiceren en opereren. We voorzien in geavanceerde tools en oplossingen om een naadloze, flexibele en efficiënte werkomgeving te creëren die past bij de unieke behoeften van jouw organisatie.

Secure by design staat bij ons voorop en met onze toegewijde SOC/SIEM oplossing bieden we een robuust en proactief raamwerk om jouw digitale activa te beschermen. Of het nu gaat om gegevensbeveiliging of netwerkbeveiliging, wij zorgen voor een waterdichte beveiligingsinfrastructuur.

Dit alles doen wij cloud native, wat ervoor zorgt dat organisaties kunnen profiteren van de schaalbaarheid en flexibiliteit van de cloud. We ontwerpen, implementeren en beheren cloudoplossingen die naadloos integreren met jouw bedrijfsprocessen.

Digital Surivival Company Logo wit

Adres

Nevelgaarde 6
3436ZZ Nieuwegein
The Netherlands

Volg ons online